Můj realitní blog

Píšu o nemovitostech, obchodování, pozitivním životě ...

Své byty pronajímám včetně vybavení, tedy včetně televizí. Dlouho jsem hledat který set top box vybrat. Několik jsem jich i vyzkoušel a musel je vrátit, protože mi vůbec nevyhovovali.

Hledáte dlouhé týdny byt k pronájmu a jakmile se vám některý zamlouvá, voláte majiteli (makléři), ale ten vám oznámí, že má na něj dalších 10 zájemců? Dám vám pár tipů, díky kterým určitě uděláte dojem na majitele a dá vám přednost před ostatními zájemci.

Pozemek je základ domu a proto u jeho výběru nic nepodceňte. Nejednejte impulzivně. Nenechejte se uchlácholit majitelem, či realitním makléřem. Připravte se, že ten správný pozemek budete hledat několik měsíců.

Na začátek se musím přiznat. Zatím jsem žádný byt v dražbě nekoupil. Vždy, když jsem byl u některých dražeb přihlášen, vydražila se nemovitost za, v mých očích, velmi vysokou cenu. I přesto si myslím, že vám mohu dát určitá doporučení a upozornit na mnoho rizik.

Chystáte se koupit investiční byt? Ta myšlenka je úžasná. Koupit byt na úvěr a z nájmu, jej splácet. Jde to, ale není to tak jednoduché. Pokud si představujete pronajímání bytů jako pasivní příjem, tedy bez práce, zklamu vás. Není tomu tak.

"Rozhodit" svoji nemovitost mezi více realitních kanceláří, nebo vsadit na jednu jedinou a s tou následně podepsat exkluzivitu? Mnoho prodávajících si myslí, že když svoji nemovitost nechá inzerovat více makléři, že budou mezi sebou soutěžit, předhánět se a budou se více snažit, nebudou!!!

Kupujete novostavbu, ale už v průběhu výstavby víte, že byste rádi realizovali úpravy v podobě posunutí příček, nebo např. záměny obkladů v koupelně? Většina developerů vám vyjde vstříc, vše je ale potřeba si dohodnout do určitého termínu v rámci klientských změn.

Chcete prodat nemovitost za pomoci realitní kanceláře a nevíte, jaká by měla být výše provize za zprostředkování? V dnešní době všichni hledíme především na cenu, vše bychom chtěli co nejlevněji, nejlépe zadarmo. Pokud více firem nabízí stejné zboží za různé ceny, často vybereme tu firmu, která dané zboží nabízí nejlevněji. U realitních...